Kontakt |
|
Měna / EUR | Košík 0

Ondřej Havelka - Melody Makers a Hallvad drums.cz

copak se děje u spřátelených armád ?- i takto se dá nazvat tento příspěvek

Ondřej Havelka a jeho Melody Makers

se zabývají autentickou interpretací populární hudby období raného a vrcholného swingu od počátku let třicátých až k raným letům čtyřicátým.

Honza Vágner - jinak Hallvad drums.cz nám poslal malé povídání a velkou fotoreportáž ze zajímavé práce na soupravě pro bubeníka výše uvedené kapely. I přesto, že mu tuto práci neskutečně závidím mám radost, že se mu souprava takto krásně povedla, proto "kýblům zdar" a dáme slovo Honzovi:

V uplynulé době jsme se věnovali výrobě speciální bicí sady pro pana Jiřího  Nováka, bubeníka kapely Melody Makers Ondřeje Havelky. Už samotný záměr, vyrobit soupravu pocházející na první pohled ze 30tých let minulého století s vlastnostmi moderní sady vynikající citlivostí, dynamikou a dokonalým zvukem, byl velkou výzvou. Po několika schůzkách s budoucím  majitelem nástroje jsme dospěli k finálnímu řešení. Velký buben 28“ x 12“ jsme repasovali z původního, který známe z fotografií MM. Původní korpus jsme vyztužili třemi vrstvami bukové dýhy a získali jsme tak možnost oformátovat  místy zdeformovaný korpus zpět do ideálního tvaru. Kování jsme částečně zachovali a částečně použili nové komponenty a natáhli původní pravou kůži. Stávající obruče jsme zformátovali, předýhovali z obou stran teakovou dýhou a zafrézovali velice efektní proužky perleti. Na celou sadu jsme použili folii Dellmar White Pearl. Snare 13“ x 6,5“ a TT 10“ x 9“ jsme vyráběli nové. SD je z třešnového masivu solid block o síle 8 mm, který dává bubínku neskutečnou jasnost, dynamiku a rozpětí ladění s bukovými zpevňujícími prstenci. Tom je pak  vyroben z 11 mm ořechu, který nechá dokonale vyniknout čistým, středobasovějším tónům. Na oba bubínky jsme použili kování napodobující dobový hardver. Snare bubínek je vybaven velice luxusní mechanikou struníku Trick multi s patentovaným systémem trojí úrovně napnutí strunění Puresound. Hrací blána Remo Ambasador Renesance, rezonanční Evans Hazzy 200. U TT hrací Ambasador, rezonanční Diplomat, obě v provedení Fiberskine. Obruče jsou ploché o síle 9 mm, u TT z kombinace teak a buk, u SD kombinace teak, buk a dural. Duralová  vložka v obruči nám dovolila na hrací straně SD zapustit napínací háčky do těla obruče, aniž bychom znatelně snížili její pevnost. Tato vychytávka umožňuje bubeníkovi hrát v jakémkoli místě bubínku bez toho, že by mechanika vadila jak při uderu paličkou, tak nepříjemnému bolestivému obouchání kloubů o háky ladění.

Výroba této sady  a spolupráce s panem Jiřím Novákem byly pro nás velice příjemnou etapou v činnosti naší firmy. Dnes již nástroj cestuje po koncertech s Melody Makers. Jsme velice potěšeni, že máme  od majitele setu  i ostatních muzikantů jen ty nejlepší ohlasy a věříme, že se stane spolehlivým a oblíbeným  členem kapely.  

galerii fotografií najdete po kliknutí na tento odkaz