Kontakt |
|
Měna / EUR | Košík 0

DC Custom drums na novém albu skupiny KERN

skupina Kern v současnosti prožívá opravdu zdařilý comeback, kapele to šlape, písničky mají melodii i rockový drive a tak se není co divit, že si bez problémů získává posluchače jak z řad pamětníků, tak zejména z mladé generace, před cca rokem mě překvapilo, že se jedna souprava DC Custom drums,  do té doby pracujících u Toma Brtníka v kapele Rattle Bucket,( viz. aktualita z 11.6.2012 ) dostala do rukou výborného bubeníka Karla Vodičky, který v kapele Kern působil před mnoha lety a nyní je opět důležitým členem a motorem kapely.  Karel se mi tehdy ozval s tím, že si koupil tuto soupravu a od té doby, jsem v takovém malém kontaktu, nyní, kdy kapela dokončila nové album "Hrnu to k tobě", nedalo mi to a zeptal jsem se Karla, jak je s nástrojem spokojený, no a on mi napsal:

Ahoj, jak už víš, jsem s bubnama spokojený, prostě hrajou, co mám víc k tomu povídat, přejdu rovnou k natáčení CD, nahrávali jsme sami v soukromém studiu - já točil bicí v akusticky vynikajícím prostředí - v prostorách KD - na podiu se zataženou oponou.

Bubny jsem si osadil takto - BD 22 x 20" s blánou Aquarian Kick II. - tomy 8"-10"-12"-14"- vše osazeno blanami Remo Ambasador Clear - tedy klasická jednovrstvá blána, snad jen dodám, že jsem vyzkoušel snad všechny frekventované blány - oleje a neoleje atd....a Ambasador byl v basech asi nejlepší a po těch letech co do toho dělám jsem opět volil tuto variantu.

Důležitou informací  je ten fakt, že je vše natočeno naživo - prostě buben - mikrák - blána - nahrávadlo - žádné samply !!! To platí i o kytarách, base atd. mnozí si zajisté řeknou že jsme se pomátli..., ale nám je to fuk - pro nás je důležitý výsledek. Mix je dělán ve studiu Šopa - Standa Valášek IV. Názor na výsledek si musí udělat každý sám, zdraví vás KERN a Karel Vodička zvlášť.