Kontakt |
|
Měna / EUR | Košík 0

Čo robí.....?... Dali Mráz

Dalibor Mráz, v současnosti nejznámější český bubeník ve světovém měřítku, který nám všem dokázal, že když se to umí, svět si všimne..... a tak nezbylo, než se zeptat.."Čo robíš Dalibore...?"

Zdravím všechny kolegy i příznice bubnů. Posledních čtyři roky byly a vlastně stále jsou hodně pestré a rád se s vámi o pár milníků s Vámi podělím:)


Rok 2017 začal první výraznou změnou a to přechodem ke značce DW. Začala má spolupráce i s Gewou a první plány co budeme dělat následující 3 roky. Bydlel jsem v té době ještě v Praze a zkoušel na Žižkově. Hrál jsem s Fernando Saundersem, se kterým jsme hodně jezdili po Evropě. Jeden z mých cílů v roce 2017 bylo dokončení mé bubenické desky LEVEL 25, na které jsem už 3 roky ve volných chvílích pracoval. Oslovil jsem řadu muzikantů ze všech možných koutů světa, protože mě bavila představa multikulturní pestrosti. Celý rok jsme připravovali 14 skladeb a vytvářeli klipy, které postupně vycházely.


V únoru mi přišlo pozvání od Jared Falk do DRUMEO a začal pestrý rok 2017, který byl pro mě plný kreativity a různých hudebních spoluprácí na mých i na nahrávkách od ostatních. 

Rok 2018 pro mě začal v lednu mým vystoupením na DRUMEO. Společně s Davem a Jaradem jsme pokřtili mou desku a završili crowdfundingovou kampaň, kde se vybralo 128% požadované částky. Potom jsme všichni z Kanady letěli do L.A. a tam jsme se ztratili ve víru NAMM. Byla to pro mě životní zkušenost.

Po návratu z Ameriky jsem se chystal na můj velký milník v rodinném životě. V únoru jsem si vzal Veroniku Lukešovou, teď už Mrázovou:) a přesunuli jsme se do Beskyd.

Krátce na to jsem začal pracovat na další etapě mého plánu, kterým byl DrumTrainer. Mým cílem bylo vytvořit webový interaktivní systém, který bude schopen bubeníky vzdělávat ale i motivovat. Začal dlouhý proces, kde jsem si začal rozšiřovat úhel o zkušenosti z IT, marketingu, managementu atd. Našel jsem investora Nemoros a spolu s firmou WebValley jsme se pustili do práce, která trvala 2 roky. Protože jsme operovali s omezeným finančním rozpočtem, musel jsem si spoustu věcí udělat sám. Vyrobilo se celkově 192 vzdělávacích videí a natočilo přes 300 hudebních smyček, se kterými mohou bubeníci cvičit. Projekt byl spuštěn v březnu roku 2020 a začalo dolaďování. V této době už je systém odladěný a pomáhá více jak 100 bubeníkům z Česka. Videa v anglickém jazyce jsme už roztočili ale rozhodl jsem se, že požádám zahraniční přátelé o finanční pomoc před prodejem, abychom platformu mohli rozjet i pro jiné státy. Více o DrumTrainer ZDE

Na začátku roku 2019 jsme se společně s Honzou Shanny Fňukalem pustil do ještě těžšího projektu. Začali jsme pracovat na mobilní aplikaci, která bude s bubeníkem přímo cvičit, a která mu pomůže nastavit cvičební plán. Tento projekt by měl doplnit DrumTrainer a poskytnou nástroj na zkušebnu. I tady operujeme s malým rozpočtem, atak se projekt posouvá pomalu. Mysleli jsme, že bude venku už v červnu, ale je tam toho pořád hodně co řešit. Pouváme se pomalu ale jistě. Do projektu vstoupil i náš kamarád Václav Zima, který do něho vnáší své know-how a společně budeme aplikaci tlačit až do zdárného konce.

V březnu roku 2019 se udál největší milník v mém životě. Narodil se nám syn Sebastián:)

Za poslední 4 roky jsem se 4x přestěhoval, neustále řešil jiné zkušebny, nechal se zavřít na týden do tmy a začal studovat Vysokou školu podnikání a práva v Ostravě.
V této době se živím televizní a filmovou produkcí, skládáním hudby, nahráváním skladeb a dálkovou výukou.
Neustále zkouším něco nového. Doba, kterou teď žijeme není lehká a vyžaduje hodně přizpůsobení, nicméně cítím, jak lidi zoceluje. 
Hudba bude vždycky! Srdečně zdraví Dali.