Kontakt |
|
Měna / EUR | Košík 0

DW-dřevo-technologie

firma DW patří mezi firmy, které inovativně zkoušejí a posouvají možnosti technologie výroby korpusů, na první pohled se nám může zdát, že se jedná o složitou a komplikovanou záležitost, pokud si však pozorně přečtete níže uvedené definice, zjistíte, že to tak složité není, přeju příjemné počtení, pokud by jste chtěli obrazově/zvukové ukázky, které jsme záměrně k popisům nepřidávál, najdete jich na You Tube nespočet.


PURE MAPLE ™ - všeobecně nejoblíbenější dřevo na výrobu bubnů, javor je tvrdé dřevo, které produkuje maximální rezonanci, projekci a atak.V kombinaci se zpevňujícími prstenci může produkovat více soustředěný zvuk a je vhodný pro live a studiové aplikace.


PURE BIRCH® - březové bubny jsou již mnoho let stadardem pro studiové použití.Díky jasnější základní a kratší rezonanční notě je vhodný pro snímání mikrofonem stejně dobře jako je oblíbeným materiálem mnoha bubeníků. Pro přitažlivější dizajn se používá tzv. jádrová bříza, která je vyříznuta ze středu kmene a poskytuje „exotičtější“, vysoce figurální vzhled.


PURE CHERRY ™ - třešňové dřevo je velmi „hudebním“ dřevem, které poskytuje výraznou melodickou čistotu a teplejší tonalitu než javor. V kombinaci s 2 vrstvými blánami osloví bubeníky, kteří dávají přednost razantnímu kulatému zabarvení.


 

PURE OAK ® - korpusy jsou vyrobeny z trochu silnějších vrstev (0,79mm) červeného dubu a vytvářejí robustnější skořepinu, která je ideální pro hlasitější herní situace. Má plný kulatý úder a je vynikající pro snare bubny všech velikostí.


PURE PURPLEHEART ™ - růžové dřevo, které je v historii bubnového průmyslu vždy zmiňované jako TOP materiál pro tvorbu bubnového korpusu je dřevo hustší než např. dub (OAK) a poskytuje dostatek ataku, skvělou barvu zvuku i tonalitu, k tomu ten krásný fialový odstín, prostě Purple Heart.


 

SANTA MONICA - je původní konfigurace all-maple shell Collector's Series, jsou pojmenované po proslulém kalifornském plážovém městě, kde byla založena firma Drum Workshop, která v počátku vyráběla nástroje z korpusů firmy Keller, tyto korpusy mohou být další univerzální zvukovou volbu pro bubeníky. Korpusy jsou vyrobeny ze severoamerického javoru Hard Rock Maple, jsou 6-ti vrstvé a využívají o něco silnější dýhy (0,79mm) a jsou vybaveny 6-ti vrstvými zpevňujícími prstenci, nabízejí rezonanční a soustředěnou tonalitu.


NEREZOVÁ OCEL - nerezová ocel měla v historii bicí soupravy svou nenahraditelnou pozici, proto má právem své místo i v Collector's Series. 1,5 mm silné válcované korpusy s ohýbanou úložnou hranou jsou nabízeny v různých velikostech a mohou být doplněny kteroukoli z pěti barev hardwaru Custom Shop. Bicí se standardně dodávají s dvouvrstvými blánami DW Double A 2-ply a mohou se pochlubit velkým, kulatým, rezonančním zvukem a pozoruhodně bohatou a teplou tonální kvalitou.


COLLECTOR'S SERIES ® Hybridní korpusy

Při výrobě bubnů se určitý druh dřeva často volí pro jeho specifické složení a související tonální vlastnosti. Kombinace těchto dýh může nabídnout širší škálu zvukových možností. Hybridní skořepiny se proto vyrábějí tak, aby se tyto vlastni zůročily, pro správnou volbu hybridního korpusu hraje nezabenatelou roli znalost techniky a technologie výroby bubnových korpusů.


MAHOGANY HYBRID - zvukové teplo mahagonu je nepopiratelné, tato dřevina se používá při výrobě bicích po celá desetiletí, poskytuje temnou, jemnou tonalitu, která je vynikající volbou pro řadu hudebních oblastí. Je vhodná ke kombinaci s javorem, nebo třešní s vnitřní a vnější vrstvou afrického mahagonu, obě tyto varianty nabízí skvělou rezonanci a muzikálnost vhodnou pro studio.


SPRUCE HYBRID - smrk je po celé generace preferovaným tónovým dřevem pro desky akustických kytar. Rezonanční vlastnosti tohoto dřeva nebyly nikdy v bubnovém průmyslu použity, teprve v nedávné době se objevily první nástroje, které tuto dřevinu do výroby zavedly a to jak v čisté formě, tak i jako hybrid, kdy zejména v kombinaci s oblíbenými dřevinami jako jsou javor, třešeň či mahagon přináší skvělý kulatý a poutavý zvuk vhodný pro live aplikace.


PURPLECORE ™ HYBRID - tento jedinečný 9-ti vrstvý korpus s 3-vrstvými zpevňujicími prstenci dosahuje nejnižšího základního tónu v celé sadě, má 3-vrstvé jádro z růžového dřeva s dlouhým vláknem, zbytek pláště korpusu má krátké zrno, což na korpus působí velmi malým napětím a dramaticky snižuje základní tón bubnu. PurpleCore Hybrid je průlomem v technologii bicích, jde o korpus, který poskytuje maximální low-end odezvu, která vyhovuje parametrům dnešní hudby.


Korpusy a uložení dýh

 bubnový korpus se skládá z dýh, které se skládají svou kresbou buď svisle, nebo vodorovně, uložení jednotlivých vrstev má vliv na samotné pnutí takto složeného a slepeného pláště a ovlivňuje tak jeho výslednou zvukovou charakteristiku. Skladba dýh je základem patentované technologie firmy DW. Bylo prokázáno, že dýhy s dlouhým i krátkým vláknem ovlivňují výšku tónu a lze s nimi manipulovat tak, aby vytvořily širší rozsah tónu v sadě bubnů a podpořily odezvu low-end.


 

SSC - SPECIALIZED SHELL CONFIGURATION (speciální konstrukce korpusu) - trvalo 10 let zkoušení, praxe a získávání know how, které firmu DW přivedlo k patentování této technologie, která ve výsledku přináší nejmodernější zvukové možnosti. Co je tedy SSC ? Zjednodušeně řečeno, doporučíme vám konfiguraci jednotlivých bubnů z technologických možností firmy DW, která využívá technologie konstrukce korpusů HVLT, VLT, X a VLX.


 

HVLT ™ - Horizontal Outside + Vertical Low Timbre - jde o technologii uložení kresby dýh, HVLT ™ technologie vychází z předešlé, která se jmenovala VLT™ (Vertical Low Timbre), což v praxi znamenalo, že většina vrstev uvnitř korpusu jsou uloženy vertikálně, tedy svisle, to vytváří menší napětí na plášti korpusu a poskytuje celkově nižší notu. Rozdíl HVLT ™ oproti VLT spočívá v tom, že vnější vrstva je vodorovná. S větším napětím na plášti korpusu nabízí o něco více nízkých a středních frekvencí. HVLT ™ se standardně dodává na bubnech Collector's Series® Cherry a Design Series ™.


333™ - způsoby v uložní dýhy podle kresby dřeva výrazně ovlivňují zvuk. Uložení dýh nazvané 333™ vychází z technologie VLT™, jde o 9-ti vrstvý korpus bez zpevňujících prstenců, který používá křížové vyrstvení dýhy, tedy 3 x 3 vrsty = 9 vrstev. Produkuje nižší celkový tón při zachování maximální rezonance a ataku. Korpusy 333™ - lze vyrobit z kteréhokoliv materiálu Collector's Series® Pure: javor, bříza, mahagon, třešeň a purpleheart.


X-SHELLS™ - patentovaná technologie korpusu X-SHELLS ™ začala s příchodem technologie uložení kresby dřeva VLT ™ (Vertical Low Timbre ™), při experimentování s alternativními způsoby křížení kresby dřeva pláště korpusu bylo zjištěno, že je možné výrazně snížit napětí na plášti korpusu, pokud by většina vrstev probíhala svisle a ne vodorovně. Tvůrci bubnů vždy věděli, že korpus musí být křížově lepený, aby byla zachována strukturální integrita skořepiny, takže myšlenka navrhnout zcela vertikální skořepinu pro dosažení optimálních nízkých frekvencí nikdy nebyla používána. Zkoušením bylo zjištěno, že pokud by byly dýhy řezány pod úhlem 45 stupňů a křížově laminovány ve vzoru X, je možné dosáhnout jak nízkofrekvenčních rozsahů, tak pevnosti pláště korpusu.


VLX™ Vertical Low Timbre/Diagonal grain shells - tyto korpusy mají nejnižší základní tón, který je dostupný v DW Custom shopu, doporučujeme je pro basové bubny a větší podlahové tomy, jsou vyrobeny z 8-mi vrstev, které jsou složeny jako 6 vrstev diagonálně nebo do X a 2 vrstvy jsou vertikální nebo krátké. Při objednávce tovární konfigurace SSC budou všechny basové bubny, 16 "a 18" floor tomy vždy vyrobeny jako VLX.


zpracoval Ivo Honajzer