Kontakt |
|
Měna / EUR | Košík 0

Gretsch Brooklyn-Micro set

Gretsch - Brooklyn series - BD 16x12", TT 10x7", FTT 12x13", SD 13x4,5" - proč Brooklyn ? Právě proto, že zrovna tady se v roce 1883 začala psát historie této světové značky, Brooklyn a Gretsch jsou spojeni v kultuře 20-století, kdy se spolu podíleli na vytváření americké hudební historie a folklóru.

Tyto nástroje jsou vyráběny v Ridgelandu v Jižní Kalifornii zkušenými staviteli bubnů, zvuk tohoto nástroje je klasický "Gretsch" vždy rozpoznatelný - starý i nový, ale vždy Gretsch. Tato řada v sobě skloubila minulost s moderními technickými prvky vytvořenými jako oslava hudební vášně Brooklynu, řada Brooklyn amerických Gretsch se jednoznačně ohlíží o mnoho desítek let dozadu, nepřehlíží tak krásu let minulých, tato řada je tak vyrobena ve stylu "Vintage".

Korpusy jsou 6-ti vrstvé vyrobeny v kombinací severoamerického javoru a měkké dřeviny poplar (topol), nové kulaté černo-cínové logo, nové Gretsch"302" 2 x ohýbané 3mm silné obruče, klasické úložné hrany 30 st. a štříbrný interier korpusů, čtyřbodové uchycení závěsu TT, jsou osazené blánami Gretsch Prematone Coated na straně hrací a Clear na straně rezonanční, BD pak Gretsch Prematone typu PW3.


Tento set je určen pro opavdové minimalisty, jeho rozměry jsou velmi střídmé a přesto z něj lze vydobýt zajímavý zvuk. MO cena okolo 60 tis. Kč, není to málo na takového prcka. Nová barva se jmenuje Silver Mist Duco. P.S. ale hraje to tomu Gulianovi, co ?