Kontakt |
|
Měna / EUR | Košík 0

Paličky, pár informací se vždy hodí.

Jak je to s modely ? - paličky jsou dodávány v různých modelech, které jsou definovány číslem a písmenem. Některé společnosti mají svůj vlastní jmenovací systém, ale z větší části se používá standartní pojmenování modelů. Většínou se používá tento formát: 5A, 5B, 2B, 7A. Číslo je tloušťka paličky, zatímco písmeno znamená pro jakou hudební příležitost byla palička vyrobena, B znamená pochodové bubnování a A znamená orchestrální použití, každému musí být jasné, že tento systém je již zastaralý a paličky mohou být použity pro různé žánry. Ve světě převládá názor, že pro začínající hráče jsou vhodné modely 5B.

Nylonová nebo dřevěná špička ? - když se rozhodujete jakou špičku bude mít vaše palička, potom se musíte sami sebe zeptat na jako formu práce s nástrojem nudete paličky používat, pokud budete hodně používat činely, hodí se o něco více nylonové hlavičky, které poskytují více definovaný zvuk, nylon je rovněž o něco měkčí než dřevo a tím i laskavější k vašemu nástroji, dřevěná špička dává oproti nylonové hezčí tón na blánové nástroje.

Jaké dřevo ? - existuje několik vhodných druhů dřeva, které se používá k výrobě paliček - americký ořech, javor, dub. Hickory - ořech (myšleno americký ořech) je nejčastější používanou dřevinou a doporučuje se pro začátečníky. Hickory není tak lehký jako javor a není tak těžký jako dub, takže je perfektní střední váhovou kategorií. Odborníci doporučují výběr druhu dřeva na základě toho, co hrajete. Pokud hrajete rychleji, hrajte s lehčí javorovou paličkou. Pokud hledáte trvanlivost, vyzkoušejte hickory nebo dubové tyčinky.

Délka paličky ? - výběr správné délky paličky je velmi důležitý, pokud zvolíte o něco delší model, stane se vám, že díky větší páce získáte o něco více rytmické všestrannosti pro technické hraní, mnohým hráčům může delší palička ulehčit i hru na soupravu, nedá se to ovšem použít jako obecné pravidlo. Doporučujeme zkuste různé délky a zjištěte, která délka vám nejvíce vyhovuje.