Kontakt |
|
Měna / EUR | Košík 0

Snare Yamaha Recording Custom

Trochu jsem se podíval po světě, jaké bubínky dnes vedou v recenzích a názorech odborníků, které se pohybují v testech na předních místech. Ani mě nepřekvapilo, že se na předních, nebo spíše na prvních místech znovu objevují bubínky Yamaha ze serie Recording Custom.

 

Řada Recording Custom je tvořena sedmi kovovými bubínky, které opět spoluvytvářel mistr Steve Gadd. V této nové sérii Yamaha vyřešila veškeré běžné nedostatky kovových bubínků a umožnila tak zákazníkovi zákazníkovi výběr přesně podle jeho zvukové preference.

Bubínky jsou vyrobeny ze třech běžných materiálů: nerezová ocel, hliník a mosaz. K dispozici jsou v těchto rozměrech 14 x5,5" ve všech třech kovech, 14 x 6,5" hliník a mosaz, 14 x 7" nerezový a 13 x 6,5" mosazný. Síla všch použitých materiálů je 1,2mm. Hliníkový korpus je seamless shell, tedy tažený, beze svaru, ocelové a mosazné korpusy jsou natupo spojeny svary, které téměř nejsou vidět.

Steve Gadd už měl svou vlastní řadu kovových bubínků a tak během tří let spolupráce na vývoji prosadil, aby všechny bubínky této řady měly konvexní, vnější středový žlábek, minulé řady měly žlábek konkávní, tedy vnitřní. Lze v tom spojovat určité spojení na slavné bubínky Ludwig Supraphonic, na které hrál Steve Gadd v dřívějších dobách, než je pevně spojen se značkou Yamaha.

Hardwarova výbava jednotlivých bubínků koresponduje s mnohaletými zkušenostmi v této oblasti. Hlliníkové bubínky jsou vybaveny 3mm silnými odlévanými hliníkovými obručemi, zatímco mosazné a ocelové jsou vybaveny obručemi o síle 2,3mm. Všechny bubínky jsou vybaveny skvělou a osvědčenou mechanikou strunění Q-Type, která je prostě vynikající a oblíbená je zejména pro svůj jistý a hladký provoz. Korpusy mají hladké úložné hrany 45° a úložným lůžkem o hloubce 2,4 mm, veškerá povrchová úprava je excelentní, jak jsem u Yamahy zvyklí.

A jak zní ?

Ocel je těžká a tvrdá - a to se odráží i ve zvuku, který je hlasitý a zvučný, proti tomu jsou i s 3mm dlévanými obručemi hliníkové bubínky mnohem lehčí, dělá to téměř polovinu váhy oproti nerezové oceli. Hliníkové zabarvení je jasné a svěží, vždy čilé, někdy možná až moc a snesou tak trochu uvážlivého tlumení. Mosaz je hlubší a teplejší s komplexním zvukovým zabarvením a muzikálností, která je mosazným bubínkům často a po právu přisuzována.

+ jedna ukázka z naší produkce

v naší nabídce ZDE